Travel Responsibly

Op deze pagina informeren wij graag over de stappen die wij ondernemen om verantwoord te kunnen reizen, maar ook wat u als reiziger kunt doen om uw reis zo duurzaam mogelijk te maken.

ANVR Better Holidays

Better Holidays is een initiatief van brancheorganisatie ANVR. Reisorganisaties zoals Airtrade die zijn aangesloten bij Better Holidays zetten zich in voor diverse verbeteringen op het gebied van reizen, Co2 compensatie, milieu impact, dierenwelzijn en lokale bevolking op bestemming.

Wat kan je zelf doen? Tips!

Plaatje

Compenseer je Co2 uitstoot

Compenseer de Co2 uitstoot die u veroorzaakt tijdens uw reis door vliegen, verblijf, vervoer en andere activiteiten.

Plaatje

Plastic afval verminderen

Probeer zoveel mogelijk het plasticgebruik te beperken door zelf een boodschappentas en waterfles mee te nemen en geen wegwerp plastic te gebruiken. Zo draag je niet bij aan extra vervuiling.

Plaatje

Lokaal gemaakte souvenirs

Kies voor souvenirs waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Koop als je op reis gaat geen souvenirs die gemaakt zijn van dierlijke producten-, of die zijn gemaakt van bedreigde soorten.

Plaatje

Duurzaam lokaal vervoer

Kies voor Openbaar Vervoer. Reis op bestemming zoveel mogelijk met het openbaar vervoer: bus, trein, boot. Kies voor fietstaxi's als die er zijn. Dit helpt om vervuiling te verminderen, maar ook file’s en geluidsoverlast.

Plaatje

Energie besparing

Bespaar energie in je verblijf, bijvoorbeeld door lichten en airconditioning uit te schakelen.

Plaatje

Dierenwelzijn

Let op het welzijn van dieren op straat en bij het boeken van activiteiten.

Airtrade is committed to more sustainable travel and has started developing ‘Climate Tech’. With partners and government we are building programs for carbon footprint awareness and compensation. To travel responsibly is at the heart of our company.

Jeroen Martron & Frank Wester
Airtrade Holland B.V.

World Animal Protection

In samenwerking met World Animal Protection werkt ANVR Better Holidays met Airtrade samen om dierenmishandeling in de toeristische sector tegen te gaan.

We have signed the Tourism Plastic Pledge! Together with more than 150 companies & MVO Nederland we recognise the urgency and the need to work together to keep holiday destinations plastic pollution free!

ECPAT

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

PreviousNext