Airtrade viert 30-jarig jubileum

Airtrade in 1989 opgericht heeft gisteren (20 juni) haar 30-jarige bestaan gevierd samen met haar medewerkers. “Vanaf de eerste dag heeft het bedrijf een constante focus gehad op het vliegticketproduct en innovatie”, zegt Jeroen Matron (CEO Airtrade).

Airtrade werd in 1989 opgericht door Wim Butte en André Hesselink. Het bedrijf begon als consolidator in vliegtickets en reisbureau. De eerste vestiging van Vliegwinkel, een reisbureau gespecialiseerd in de verkoop van lijndienstvliegtickets, werd in 1989 geopend in Haarlem.

In de afgelopen 30 jaar heeft Airtrade zich ontwikkeld tot marktleider op gebied van inkoop, uitgifte en verwerking van vliegtickets en heeft het zich grotendeels geprofessionaliseerd op gebied van airline consolidating. In 2011 na de verkoop van Vliegwinkel.nl heeft Airtrade naast haar consolidator-activiteiten ook een technologie portfolio geïntroduceerd. “Inmiddels is 80% van de retail en bijna 160 touroperators in Nederland klant van Airtrade op het gebied van reistechnologie en/of consolidating. In december 2018 heeft Airtrade het Belgische Skyways overgenomen en haar activiteiten nu ook naar België uitgebreid.”